Jakter på Moby Dick…

Captain Ahab
Dunechaser / Foter.com / CC BY-NC-SA

Med alt for mye å gjøre, frister hver dag og andre som er avhengig av at mine frister overholdes blir hverdagen ofte en konstant kamp for å unngå at for mye kommer på etterskudd. Med teknologi lett tilgjengelig ligger egentlig alt til rette for å få god hjelp til å administrere egen tid og alle oppgavene som må prioriteres. Har aldri helt fått til GTD (som Morten & Thomas), zero inbox, etc., men jeg kommer stadig nærmere & på veien prøver jeg de fleste taskmanagere jeg kommer over, men leter fremdeles etter verktøyet som gir meg den hjelpen jeg trenger. Grovt sett må et verktøy ha:

  • veldig bra webgrensesnitt for å være tilgjengelig overalt og ha flere deler av verktøyet tilgjengelig samtidig i flere tabs.
  • en native applikasjon til “datamaskinen” for i det minste å legge til nye tasks, inkl. med hooks in mot andre applikasjoiner for å lett legge til nye oppgaver. For eksempel burde den bli en virtuel drive som filer kan lagres til og filnavnet blir navnet på oppgaven.
  • integrasjon, integrasjon, integrasjon mot andre tjenester, som for eksempel filemanagere for å linke dokumenter, kontaktregistere for å dele tasks eller grupper av tasks med andre eller tjenester som ifttt.com (If This Then That).
  • plugins til nettlesere for å markere tekst, bilder, filmer osv som blir til en task sammen med en evt. kommentar & url-en.
  • sende mail, inkl. vedlegg, som blir til oppgave
  • diskusjon & kommentar funksjonalitet for å erstatte email drepende email
  • selvfølgelig være fullverdig tilstede på mobile plattformer
  • og mer…

Jeg liker fleksibliteten til Symphonical, gmail integrasjonen til Todist via Chrome plugin, mye med Flow, Do virket bra men skuffet vel egentlig, Things er liksom ikke helt der men jeg likte AppleScripting der, Cheddar er for enkel, Asana er cluttered, Wünderlist manger mailintegrasjon… osv.

the hunt goes on… tror jeg vet hvordan Captain Ahab hadde det under jakten på Moby Dick… & regner med at jeg må velge hvilken short coming det er best å leve med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *