Fra Jokke til OnklP & De Fjerne Slektningene

10296874_665509243520763_2433105951080984900_nSiden by:Larm 2014 i slutten av februar har jeg ventet på at OnklP & De Fjerne Slektningene skulle gi ut ALT materiale de spilte der. Konserten på by:Larm var første gang jeg (og antagelig de fleste andre der) hørte dem, og det var en opplevelse som kommer skjelden – musikk som sitter som et skudd og eneste tanke er “høre mer”…

Så i dag kom det, en utgivelse som virkelig sitter, og med overraskende (egentlig ikke så veldig overraskende etter at de 3 første låtende som ble sluppet spredd utover siden by:Larm var Gæren, Panderosa & Myk Landing… men likevel) stor variasjon.

Etter flere gjennomlyttinger i dag er hvordan OnklP & De Fjerne Slektningene forvalter arven etter Jokke noe av det jeg liker best, utgivelsen er veldig bra helt for seg selv, men samtidig er nettopp linjene fra Jokke og frem til OnklP i dag noe av det som gjør den stor for meg.

Det er lett  å finne linker tilbake til Jokke i alt materiale (både musikk & (ikke minst) tekstene) på så mange måter, som feks “hva vet jeg egentlig om å være menneske” fra Gæren, men særlig 2 låter fremstår som nærmest 2.0 eller 2014 versjoner for meg.

Jeg opplever Tinghus blues som en forlengelse av Spenn:

men ikke minst fremstår Dem som en forlengelse av Paranoid:

og jeg gleder meg til det kommer mer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *