Lær Kidsa Koding – vi skal til månen…!

Here we go… etter noen dager (eller kan vi si uker nå?) med Lær Kidsa Koding begynner vi så smått å smake på en slags suksess. I det minste en varslet suksess, for til nå har vi kun jobbet med organisering & rekrutering.

Vi har fått opp (pre-)alpha nettsider på kidsakoder.no og er på de fleste opplagte nettjenestene som Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+, Jill har skrevet et knall debattinnlegg på Aftenposten som med rette har fått mye oppmerksomhet. Alt dette er tankegodset og forslagene fra Digitutvalget i praksis, har du ikke lest utvalgsrapporten enda så les i det minste kapittelet om digitalkompetanse nå.

2 april drar vi til med det første møtet i flere byer samtidig, i Oslo blir det lightening talks & Statsrådsbesøk som streames til møtene i de andre møtene byene; Bergen, Sandefjord, Stavanger og Trondheim, sjekk på meetupene der hva som skjer utover streaming.  Meld deg på i din by, og start en meetup hvis det ikke allerede er gjort der du bor!

Vi vil ha med flere byer, det er mange byer i norge hvor teknologistudenter, lærerstudenter og ikke minst teknologiorienterte foreldre vandrer gatalangs – nå går vi i gang sammen, det er plass til alle!

Commodore 64
shaniber / Foter.com / CC BY-SA

og forresten, det er allerede noen som har landa på månen, vi skal og vil mer, Mars neste… (selvom det også strengt tatt er gjort før…). Det hadde vært fett å lande på Mars, som vi desverre ikke kommer til å gjøre… Dette handler om å ta grep om alt fra grunnleggende digital kompetanse, tilby kids (i alle aldre) fete alternativ til tradisjonelle/etablerte fritidsaktiviteter, vise frem noen muligheter og inspirere til smarte veivalg hos unge som ikke har vokst opp med C64 & kanksje til og med bidra litt til grunnlaget for pensjonsutbetaling også i fremtiden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *